söndag 31 januari 2016

Äntligen tillbaka!
Har varit mycket nu och tiden räcker ibland inte till. Men det är mitt fel, ingen annan!

Vi börjar med ApN, Aktivitetskort på nätet.
Dryg 60 kommuner kör denna applikation så det känns att vi hittat rätt. Ständiga nya uppdateringar som vi försöker att göra blir ApN en spelare, Oerhört tacksam över att man nationellt tagit fram en XML-kod som gäller om vill integrera med ApN. Kontakta Sveriges föreningssystem för mer information.'

Nytt bokning-och bidragssystem
Allt klart, tänker i första hand på kravspecifikationen. Kommer inom kort att presenteras på SKL:s hemsida och ge inspiration till alla er som vill förändra. Vi vill förändra så låt oss jobba ihop. Cirka 70 kommuner har visat intresse.

Kommuner måste gilla innovationer
Inom detta område ha vi mycket att lära. Av någon anledning har man tagit begreppet som en hot. I Umeå kommun har vi typ 11000 anställda där jag är övertygad om att alla sitter inne med en idé. Hur tar vi hand om dessa? Ett förslag kan var ett Innovationsråd där innovationer som ger nytta både till medborgare, personal på Umeå kommun och politiker. Ett vinna-vinna-vinna-koncept.
En bra innovation ska sedan självklart ge utdelning i lönekuvertet. En omfördelning av budget helt enkelt och inte nya pengar.

Tyck om din fritid
Umeå fritid har valt att vara 100% transparent när det gäller synpunkter och förslag. Under 2015 fick vi in 117 synpunkter vilket vi är oerhört glada över. Redan under januari har det kommit in 16 stycken.
Detta betyder för oss kvalitetsförbättringar, utmaningar, göra om och göra rätt.

31 januari, 0 grader och sol i Umeå. Nu sticker jag ut och njuter med min hund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar